При копіюванні, використанні та цитуванні матеріалів посилання на сайт Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!
У міжнародному потязі з’явилися безкоштовні книжки
07.01.2014
Пасажири потягів напрямку «Київ – Варшава – Київ» зможуть безкоштовно читати в дорозі книжки українською. У вагонах з’являться твори українських письменників, що стали лауреатами премії Конрада (Таня Малярчук, Наталка Сняданко, Сергій Жадан та Тарас Прохасько), а також перекладені тексти польських літераторів. Проект «Книжкові мандри» ініціював Польський інститут у Києві, а «Південно-західна залізниця» підтримала його. Видавці, що надали книги, кажуть: така акція – це ефективний маркетинговий хід, адже після подорожі читач вирушить до книгарні – дізнатись, чим усе закінчилось.
Почитати також можна буде і переклади з польської. Серед авторів – Адам Міхнік – діяч руху «Солідарність» та головний редактор «Газети виборчої», режисер Кшиштоф Зануссі та дружина шостого президента Польщі Данута Валенса. Будуть також нові номери часопису «Критика».
Директор Польського інституту Ярослав Ґодун каже, що проект «Книжкові мандри» – це ще одна спроба познайомити із українською книжкою ширше коло читачів. Зауважує, що в Україні бракує установи, що займалася б популяризацією літератури за кордоном. У Польщі, наприклад, існує такий галузевий інститут, який займається перекладами польських книжок за кордоном. «Тільки на них цього року ми витратили понад 10 мільйонів євро» – зазначає він.
Крадіїв організатори акції не бояться – кажуть, що в такому разі поновлюватимуть запаси. І це може слугувати показником популярності книжки – як у британських бібліотеках, де складають рейтинг творів, які крадуть найчастіше.

Джерело: http://www.radiosvoboda.org/content/article/25213578.html
Додати коментар
Усього коментарів: 0
avatar